Dagelijks leven in de bijbel

Dagelijks leven in de bijbel | R. Gower | ISBN 9789023906780

Een prachtig geïllustreerd naslagwerk en kijkboek..Uitstekend geschikt voor onderwijs- en kinderwerksituaties.

De verhalen uit de Bijbel spelen in een andere tijd, op voor velen onbekende plaatsen en, gaan over personen van duizenden jaren geleden.

Pas als we enigszins in de schoenen van die mensen kunnen staan en begrijpen wat God juist hun te zeggen had, gaan de bijbelteksten ook voor ons hun betekenis krijgen. Wie waren deze mensen? Wat waren hun leefgewoontes? Welke invloed had hun omgeving en klimaat op hun leven? In welke zin was er sprake van rijkdom, armoede, stads- en plattelandbestaan? Wat waren de effecten van bezettingen, oorlogen, het in aanraking komen met andere culturen?

Op deze en zeer veel meer vragen geeft Leven in de tijd van de Bijbel antwoord.

Een grote hoeveelheid kaarten, overzichten, kleurenfoto’s en schema’s is opgenomen om de tekst te verduidelijken en een goede indruk te bieden van het leven in de tijd van de bijbel. Het eerste deel geeft een schat aan informatie over het individu en familieleven.

Deel twee behandelt en verklaart nationale gebruiken gewoonten, en wijdt een hoofdstuk aan sociale en politiek onderwerpen, oorlogsvoering, reizen enzovoort. .De rijke en gevarieerde cultuur uit de tijd van de Bijbel wordt in toegankelijke tekst en prachtig beeldmateriaal weer tot leven gebracht…Een prachtig en leerzaam hulpmiddel voor ieder die zich wil verdiepen in de Bijbel…

ISBN: 9789023906780
26,50
Niet op voorraad
Levertijd onbekend

Bekijk ook