Boek Job in vorm

Boek Job in vorm | J. Fokkelman | ISBN 9789085067979

Het boek Job in vorm
Een literaire vertalingHet boek Job is het enige dichtwerk van lange adem in de Bijbel. De man Job wordt aan een gruwelijke test onderworpen, waardoor hij alles verliest, tot zijn gezondheid aan toe. De veertig gedichten vormen een debat waarin we zes stemmen horen over een klassiek vraagstuk: het lijden van de onschuldige. Job protesteert fel en verdedigt zijn onschuld hartstochtelijk. Zijn gevecht is van alle tijden: blijft integriteit die niet uit is op beloning ook mogelijk onder de zwaarste druk?

Jan Fokkelman maakt de weerbarstige poëzie van het boek Job toegankelijk door zijn bijdetijdse vertaling, met inleiding en uitvoerige toelichtingen. Zijn weergave is een wereldprimeur: de gedichten zijn nu in de strofische vorm gezet die van de dichter zelf komt en die nog in geen enkele Bijbelvertaling is toegepast.

In deze reeks van vroege teksten verschenen eerder onder meer Erasmus, Lof der Zotheid (2000, 2001) en Het boek tegen de barbarij (2001), Gregorius de Grote, Dialogen (2001) en Heliand (2006).
——————————————————————————–
Over de auteur(s):
Jan Fokkelman is een hebraïcus die literatuurwetenschap beoefent. Van 1963 tot 2001 doceerde hij Hebreeuws en Aramees aan de Universiteit Leiden. Hij is bekend als pionier van de literaire benadering van Bijbelteksten.

ISBN: 9789085067979
21,50
Niet op voorraad
Levertijd onbekend

Bekijk ook